Малки тайни за зелените естествени кристали и минерали

Зелените кристали са символи на природата, на парите, на здравето. Ако искате да преобразите живота си към по-добро и да подобрите финансовото си положение, винаги имайте зелен кристал у себе си.

Зеленият цвят на естествените кристали и минерали  символизира красотата на живота, изобилието и енергиите на природата. Зеленото е  най-спокойният цвят при кристалите.

Зелените кристали насърчават баланса, растежа, хармонията и желанието за учене и самоусъвършенстване. Те подсилват чувството за самоуважение и насърчават стремежа за благополучие.

Зелените кристали са защитни, независимо от нюансите  и можете да ги използвате за почти всякакви цели – при медитация, като защитен талисман, като бижу. Ако не сте сигурни какъв кристал да имате  и да използвате, винаги можете да се доверите на  тези със зелен цвят. Те са кристалите на добре балансираните хора – символизират жизнената сила и връзката с духовното.

Ако искате да преобразите живота си към по-добро и да подобрите финансовото си положение, винаги имайте зелен кристал у себе си. Те са символ на богатство, изобилие, просперитет и пари. Освен това влияят на  любовта, състраданието и съпричастността ви към себе си и другите. С тях ще се промените  оценката си за околните – ще бъдете  по-обективни при  анализ на ситуациите, в които  ви  въвличат. Енергиите на зелените кристали ще привлекат късмет, ще противодействат на вредните навици, пристрастяването и паник атаките. Те ще  насърчат изцелението и ще увеличат надеждата, свободата, баланса и оптимизма в живота ви. С тях по-лесно ще  преминавате през трудни моменти. Те вдъхват хармония, удовлетворение, повече увереност и късмет в начинанията.

Зелените кристали са свързани с амбицията – подкрепят в усилията, така че да постигнете успех и да реализирате целите си.  Те имат мощни енергии за растеж, осигуряват защита и емоционално изцеление. 

Известно е, че зелените кристали привличат пари, късмет и благополучие. Те носят енергиите на прогрес, производителност, напредък, материален успех, просперитет в кариерата. Зеленият цвят се е превърнал в символ на парите и той присъства във всички валути. Ако сте от хората, които търсят богатство и изобилие, или търсите по-интелигентни начини за боравене с пари, е добре да носите зелени кристали!

Използват се при лечение на сърдечно-съдовата и дихателната система, при лечение на инфекции, за регулиране на кръвното налягане, за облекчаване на болки, при проблеми с лимфната и кръвоносната система, при лечение на рани на костите и мускулите, за повишаване на имунитета, при репродуктивни проблеми.

Зеленият цвят е символ на природата – зелените кристали  внасят повече баланс и хармония в отношенията. Помагат за справяне с емоционални проблеми и вдъхновят към повече любов, привързаност и романтика към партньора. Зелените лечебни камъни съответстват на цвета на сърдечната чакра, което означава, че са много подходящи, за проявяване на сърдечните желания.
Как да използваме зелени кристали ?
Носете ги като бижута, когато имате нужда от растеж или промяна, когато трябва да разгърнете или да преследвате нови идеи.
Освен това с тях ще се предпазите от своите страхове и притеснения от други хора.
Има много видове зелени кристали, които можете да използвате. Комбинирайте смело: зелен турмалин, унакит, перидот, пренит, оливин, диоптаз, малахит, нефрит, гаспеит, зелен яспис, хризопраз, зелен флуорит, зелен авантюрин, зелен ахат, хелиотроп, амазонит.