Малки тайни за черните кристали и минерали

Черните кристали насърчават щастието, радостта и късмета. Черните са най-силните защитни кристали и минерали. Обичайте ги, предпочитайте ги, Вълшебни са.

Хората мислят, че всеки черен камък или кристал може да им донесе тъга, нещастие, болка, тъмнина. Но черният цвят е много силен, официален, загадъчен, елегантен и луксозен цвят! При минералите той представлява невидимото и непознато, което същевременно е символ на живот и сила. Черното е спокойна празнота, мистерия, потенциал и възможност.

Можете да ги носите със себе си, когато се чувствате объркани и несигурни. Можете да ги поставите на места, в които прекарвате повече време – в дома, офиса или в колата си. Носенето на черен кристал разсейва отрицателните и вредните енергии и ги отклонява обратно към човека, който ги е изпратил. Черните кристали, като оникс, обсидиан, морион, черен турмалин и хематит са силови кристали, които освобождават от страхове, беди и опасности. Притежавайте черни кристали, за да придобиете здравословни навици и благополучие. Те ще ви дадат усещане за сила, ще ви накарат да се чувствате физически, емоционално, интелектуално и духовно заредени, ще ви изпълнят със смелост и стабилност. Ще ви накарат да се почувствате по-смели, особено когато става въпрос за физическото ви оцеляване. Ще ви помогнат да се концентрирате и да се предпазите от нежеланите хора и събития в ежедневието.

В литотерапията обсидианът се използва за регулиране на метаболизма и дезинтоксикацията на организма, при заболявания на кръвоносната система, при артритни състояния, мускулни болки и крампи.

Ониксът влияе на физическата сила, енергичност, издръжливост и самоконтрола. Може да помогне при лечението на заболявания на стъпалата, костите, зъбите и меките тъкани. Освен това може да облекчи симптомите на епилепсията и регенерацията на тъканите. Черните кристали се препоръчват при лечение на чернодробни или бъбречни заболявания.

Те могат да помогнат при стимулирането на рефлексни точки на стъпалата, глезените, краката и долната част на гърба. Черните кристали могат да защитят тялото от изтощителни заболявания. Те могат да укрепят имунната система, сърцето и надбъбречните жлези.

Черните кристали насърчават щастието, радостта и късмета.

Те дават физическа сила и укрепват самодисциплината, когато става въпрос за постигане на цели. Помагат при преодоляването на лошите навици и напълното им елиминиране.

Лечебните енергии на черните кристали помагат за по-доброто общуване без страх и притеснение от мнението на околните. Те поддържат висока концентрация, издръжливост, кондиция и решителност. Те са символ на устойчивост, самоконтрол, воля за развитие и просперитет. С тях по-лесно ще откриете своите недостатъци и ще признаете своите слабости и грешки, така че да започнете да се самодисциплинирате, за да ги преодолеете.

Черните кристали абсорбират отрицателните енергии във вашата среда. Те блокират всякакъв вид психически атаки и вредни духовни влияния. Те дават яснота на ума, сила на духа и увереност в думите ви.

Притежаването на парче черен оникс ще ви осигури защита за спокойни и хармонични отношения и ще отклони негативи между вас и вашия партньор. Черните кристали ще ви помогнат да станете господар на собствената си съдба. Те ще насърчат увереността ви, така че да можете да постигнете целите си. Когато сте наранени, отблъснати и изоставени, те ще ви помогнат да се концентрирате и да вземете трудни, но важни и мъдри решения за развитието на връзката ви. Черните кристали са отлични, когато става дума за емоционално изцеление и за справяне с проблеми.

Почистването на черните кристали се извършва само с мек сапун и вода. Може да ги полирате с мека кърпа и капка зехтин.

Черните кристали като черен нефрит, черен халцедон и черен оникс ще изглеждат красиво, когато се комбинират. Можете да ги носите с перли, за да създадете красив и поразителен контраст. Можете да комбинирате различни видове цветни кристали и минерали. В комбинация с кварц енергиите на черните кристали се усилват.

Комбинирайте със светлозелени кристали за преодоляване на външна опасност за себе си или за вашия дом.. Използвайте черни кристали, когато искате да се скриете от света за известно време. Медитирайте с тях, когато искате да погледнете в неизвестното. Те ще ви помогнат да се подготвите физически, емоционално, психически и духовно. С тях ще можете да седите неподвижно в тишина и да забравите за това, което всички останали очакват от вас!