Амазонит

Камъкът на семейството. Идеалният помощник на жените – носи им радост от живота, любов, духовен подем и положителни емоции.

Увеличава самоуважението и  увереността. Успокоява. Подходящ за хора на изкуството – повишава креативността и себеизразяването. Силен енергиен камък. Хармонизира ендокринната и отделителната система. Нормализира сърдечната дейност и кръвното налягане. Облекчава главоболие и упорита мигрена. Помага при ревматизъм и артрит. Тези, които чувстват душевен дискомфорт, неувереност или липса на самочувствие могат да носят колие или гривна на лявата ръка за намаляване на стреса, за преодоляване на комплексите, и за зареждане с оптимизъм и положителна нагласа към живота. Стимулира способностите за общуване, красноречие и развиване на творческите възможности. Носете го за щастливи семейни отношения. Известен е още като камъка на смелостта и от там идва и името му -от амазонките, жените воини, които са почитали лунната богиня Диана. Други предполагат, че името идва от това, че камъка е открит до река Амазонка. Обикновено е с тюркоазен цвят, но се среща още и с жълти, бели или сиви части. Амазонитът стимулира художествено-творческата страна на своя притежател. Балансира енергиите и помага да получите вдъхновение от сърцето и след това ви мотивира да предприемете действия по това вдъхновение. Може да ви отърве от всяко чувство на подлост, алчност и егоизъм, като едновременно с това ги замени с толерантност и търпение. Подобрява комуникацията, чрез казването на истината. Може да лекува емоционални разстройства и травми. Може да се постави над вратата на офиса, за да подобри бизнеса.

В литотерапията се използва за облекчаването на стреса и изтощението. Засилва чувствата на чест, почтеност, доверие.  Помага да се лекуват разширени вени, запушване на кръвоносните съдове, облекчаване на нервната умора и укрепване на сърдечния мускул, за лечение на дерматит и екзема, заболявания на ендокринната система, артрит, ревматизъм, болки в гръбнака, за подсилване на зъбите и косата.  Помага при стрес, депресия, безсъние и мигрена. Подпомага здравето и предотвратява заболяванията на гърдата. Полезен за нормалното функциониране на гърлото, щитовидната жлеза и като цяло допринася за здравословния начин на живот. Стимулира метаболизма на мазнините и липидите във физическото тяло, помага за по-успешното храносмилане на храната, стимулира производството на хранителни ензими. Масажирането с амазонит помага за отстраняването на мастните натрупвания. За добро настроение. Облекчава безпокойството и успокоява.  Амазонитът увеличава всички енергийни потоци на тялото.   

Той привлича енергия и спокойствие, уют и стабилност в дома.  Камъкът запазва силата на женствеността и нежността, дори при допир изглежда топъл. Превръща тежките негативни енергии в положителни.  Засилва любовните чувства и лекува душевни рани. Носи се от хазартни играчи за привличане на късмет и пари. Използва се и от всеки, който разчита на шанса, за да си гарантира успех.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.
No events to display.