Гранат

Гранатът е символ на любовта и предаността, на търпението и упоритостта, жизнеността, смелостта, и женската сексуална сила.

Гранатът е използван от векове от императори, рицари и войни като защитен талисман, а от индусите и будистите като свещен камък на просветлението. Гранатът е символ на любовта и предаността, на търпението и упоритостта, жизнеността, смелостта,  и женската сексуална сила. Стимулира инстинкта за оцеляване като вдъхва воля и кураж.

В литотерапията се използва при масажни процедури за лечение на маточни, вагинални и репродуктивни проблеми и за всякакви заболявания на кръвообращението. Гранатът пречиства кръвта и оказва благотворно въздействие  при възпаления, инфекции и кожни болести. Полезен е при измръзване, анемия, парализа, невралгия, артрит. Привлича и насърчава любовта и спокойствието, прогонва депресията. Използва се при лечение на сърдечни състояния и нарушена функция на черния дроб и панкреаса. Помага при усвояването на желязото в организма. Подобрява зрението и обновяването на клетките. Балансира енергиите в тялото и помага при проблеми с либидото. Гранатът стимулира физическата сила и издръжливост.  Може да стимулира очите и да засили клетъчната регенерация.  Като защитен талисман предпазва от отрицателни психични атаки. С него лесно се преодоляват страховете и се засилва чувството за самостоятелност. С него се придобиват лесно нови умения, успех и победа. Ако сте обект на злобни клевети, клюки и лъжи, той ще отблъсне негативните вибрации.  Камък за овладяване на мисловни, емоционални и духовни блокажи.

Гранатът помага за преодоляването на нездравословните навици и на всичко, което ни пречи да бъдем себе си. Заземява и защитава във физически и в емоционален смисъл – балансира потока от енергии в човешкото тяло и  активира Кундалини енергията. Засилва креативността и способността за проявяване на желанията. Помага при релаксация и физическо възстановяване, както и при постигане на зрялост и удовлетворение в любовните отношения. Гранатът насърчава любовта, връзката и постоянството. Той засилва желанията и страстта.  Помага в стресови ситуации. Стопява гнева и предпазва от опасности. Дава енергия да кажем „не“ на изкушенията и  да преследваме целите си. Гранатът носи енергията на огъня- подхранва активността, яркостта, ентусиазма и топлината. Гранатът повишава креативността и способностите за проявяване на желанията.
По време на медитация подобрява отпускането, възстановяването, вдъхва мъдрост и духовната истина. Той ще ви помогне да се отпуснете, да се възстановите, да се свържете отново и да възвърнете самообладанието си, след като преживеете падане. Това е силно заземен камък, който ще се грижи за вашето благосъстояние и ще се увери, че сте добре.
Гранатът е символ на искрената и истинска любов. Ако мислите, че в живота ви липсва любов, притежаването на този камък ще привлече всички видове любов! Гранатът е камък на ангажираността и предаността. Камък за страст и интимност с любимия човек. Гранатът е камък, който насърчава любовта, връзката и постоянството.  Осигурява подкрепа, безопасност, сигурност и изобилие. Гранат е камък, който пази от гняв и стрес и опасности.
С този камък ще изпитвате повече страст и енергия, че да можете да постигнете всичките си цели и да превърнете мечтите си в реалност. С него бързо ще постигате успех и ще подобрите качеството си на живот. Лесно ще кажете „не“ на изкушенията и ще избягвате разсейване от целите.  Гранатът носи енергията на огъня. Това е енергията, която подхранва активността, яркостта, ентусиазма и топлината.
Този камък ще осигури във вашия дом или офис действие, страст и емоция. Освен това може да подсили отношенията ви с човека, когото обичате и да повиши страстта и интимността.

Гранатът трябва редовно да се измива под течаща вода за около 3 минути.

Може да се зарежда върху скални кристали.
Най-добрата комбинация за съчетание с гранат
За повече романтика към връзката ви: розов кварц, кехлибар, сардоникс, червен турмалин, корал.

За повишаване на самочувствието съчетайте гранат с мъхов ахат, цитрин, содалит, тюркоаз, тигрово око, турмалин или хематит.
Червеният цвят означава желание и страст. Символизира любовта, отдадеността и постоянството.  Този вид страст не се ограничава само до страстта в любовта, но и до страстта в това, което човек желае да постигне, притежава или направи.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.