Лунен камък

Лунен камък – камъкът на женствеността и любовта, на интуицията и прозрението.

Помага за укрепване на интуицията и психическите възприятия, и внася баланс и хармония. Успокоява съзнанието и сънищата, придава мекота и нежност в характера, премахва гнева и вътрешното напрежение. Допринася за развитието на интуицията и въображението. Носи късмет и привлича любов. Използва се като талисман за да донесе любов в живота. Пробужда нежна страст, за това е много ценен като подарък за любимите. За балансиране на емоциите и намаляване на стреса. Помага на хора, които изпитват отрицателното въздействие на пълнолунието. 

Казват, че ако държите кристала в лунна нощ, той ще ви донесе спокойствие и мир. Лунният камък променя блясъка си според фазите на Луната. Той има по-ярък блясък по време на пълнолуние и по-слаб по време на новолуние. Неговото действие се засилва, когато е съчетан с други кристали.

Всички древни култури свързвали лунният камък с Луната, като го използвали при нарастваща – за любовна магия, а при намаляваща – за предсказване на бъдещето. Символизира магическата сила на Луната и се смята за най-подходящ за хора, родени на пълнолуние. 

Препоръчват го при болки по време на цикъл, при бременност, за усилване на кърмата, за по-лесно зачеване, за по-лесно преодоляване на хормоналния дисбаланс. Поставен под възглавницата носи по-спокоен сън. В литотерапията се използва при лечението на заболявания на отделителната система, безсъние, артрит, астма, хронично възпаление на сливиците.

Препоръчват го на общественици и хора, които имат професии, свързани с комуникациите и публичната реч.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.