Тюркоаз

Тюркоазът е символ на богатството и изобилието. Разсейва негативните енергии и предпазва от отрицателни външни влияния. За свободни от стрес дни.

Древните култури разглеждали тюркоазите като особени и свещени камъни за защита, сила, късмет и пречистване. Ефективно разсейва негативните енергии и предпазва от отрицателни външни влияния. За свободни от стрес дни. Влияе на духовността чрез отваряне на сърцето и изчистване на мислите. Действа като духовен балсам на сърцето и ума, ако са засегнати от емоционални рани и стрес. Мощната енергия на тюркоаза действа при премахването на физическо и емоционално изтощение и може да прави чудеса за хора, страдащи от депресия или са склонни към пристъпи на паника. Изключителен камък за защита. Насърчава самореализацията и помага да постигнете желаното във всички аспекти на живота. За по-дълбоко осъзнаване, за откриване на личната цел и мисия в този свят. Тюркоазът е носител на мъдрост и разбиране, които помагат за творческо решаване на проблемите. Подобрява личните психически способности. Тюркоазът носи енергии, които ще ви помогнат да живеете живота си в истина, гордост и почтеност.

Тюркоазът се използва за подсилване на метаболизма, за стимулиране на имунната система и за регенерацията на тъканите. Има детоксикиращ и противовъзпалителен ефект. Енергията му помага за облекчаване на болките, свързани с крампи, болки в стомаха или главоболие. Този камък може да пречисти белите дробове, да успокои и изчисти проблеми в гърлото и да лекува очни проблеми. Неутрализира киселинността и може да бъде полезен при заболявания като подагра, ревматизъм, вирусни инфекции и стомашни проблеми. Но това е специалност на литотерапевтите.

Тюркоазът  е символ на богатството и изобилието! Можете да го държите в ръка и да си казвате афирмации, свързани с повишаване на благосъстоянието. Така може да откриете нови парични потоци. Тюркоазът е носител на добри пожелания, благоденствие и добро здраве. Ще бъдете физически и психически подготвени да осъществявате вашите проекти за бизнес начинания. С този камък ще привличате повече късмет! Тюркоазът действа като магнит за късмет, носи здраве и просперитет. Камъкът ще помогне да вземате мъдри решения, когато става въпрос за вашите инвестиции и разходи.

Тюркоазът е камък на приятелството и стимулира романтичната любов.  Помага за освобождаването на скритите чувства, дава кураж да предприемете първата стъпка и да накарате нещата да се случат! Камъкът разпалва пожар от страст и романтика, дори и да не сте романтичен човек. Ще ви вдъхнови да бъдете по-любящи, по-привързани и по-открити в чувствата си. Камъкът ще ви подтикне към забавление и спонтанност и пламенни приключения.  С този камък ще можете да балансирате емоциите и мислите си към вашия партньор. Тюркоазът символизира изцеление на отношенията. С него лесно можете да се освободите от болката, гнева, огорчението и негодуванието. Ако сте срамежлив човек този камък ще ви стимулира да водите смислени и задълбочени разговори. Ще станете по-разбираеми за околните и по-състрадателни към партньора си в моменти на слабост. Ще станете по-внимателни към човека, когото обичате и подкрепяте.

Бижута от тюркоаз ще повдигнат духа ви и ще ви облекчат емоциите ви. С този камък лесно ще намирате спокойствие за себе си  в шумния и хаотичен ден. С него ще избегнете безпокойството и дискомфорта.

Не излагайте тюркоаза за дълго време на слънце. Почиствайте го редовно, защото допирът до кожата и външните енергии променят цвета му. Тюркоазът е не само красив и елегантен. Той  е отличен лечебен камък, който може да излекува широк спектър от заболявания в тялото, сърцето, ума и духа. Когато работите енергийно с този камък,  ще подобрите своята креативност, така, че да намерите лесни и ефективни решения на вашите проблеми.

Тюркоазът е красив и много мощен лечебен камък, който ще възстанови баланса в живота ви във физически, емоционален и духовен смисъл! В комбинация с флуорит ще насърчите вътрешната релаксация и спокойствието, и ще стабилизирате променливото си настроение. В комбинация с опушен кварц ще подсилите интуицията си.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.