Обсидиан

Роден от охладената вулканична лава, този камък притежава най-мощната защитна енергия, съдържаща елементите огън, вода и земя.

В миналото е използван за направата на  върхове на оръжия – стрели, върхове на копия, ножове… Любим камък на друиди, шамани, магове заради силата  му  да изцелява.

Защо  ви е нужен  черен обсидиан?! За да стигате  бързо до истината и  да бъде  тя  част от  вашия живот! С обсидиана лесно  ще  разбивате илюзиите си и нереалистичните  си мечти.  Лесно  ще  разкривате  лъжата, ще  виждате  същността  на  нещата, а  не  само  фасадата. Този  камък  провокира  войнът  във  всеки от нас. Зарежда със сила и смелост. Премахва чуждата негативна енергия. Той е като огледало –  позволява да видим собствените си грешки  и слабости. Предотвратява и изчиства  негативната енергия, която ви обзема при взимането на важни решения, а  сте подвластни  на емоциите.  С този камък ще сте  по-обосновани, фокусирани и по-практични. И ще действате правилно.

С черния обсидиан може  да преобърнете късмета  от лош в чудесен 🙂 Носете  го, когато  мислите  че  нямате  късмет. Ако  чувствате  че  сте  „заседнали“ или  „зациклили“ – това е  камъкът, който  ще ви зареди с  яснота и желание за промени, дори  ще  ви  подтикне  да  вървите  напред и  да  продължите, за да превърнете всичките си мечти в реалност. 

Обсидианът не е любовен камък, но  може  да помогне, когато  не  се чувствате комфортно  във връзката си и искате  да промените  нещо. Помага  за справянето с проблеми в любовния живот. Може да премахне лошите мисли и чувства, които вредят на връзката ви. Когато няма ревност, гняв, горчивина или гордост в поведението ви, няма и причина да се чувствате зле, несигурни, или ядосани. Черният обсидиан премахва всяка негативност. Често сме толкова влюбени в някого, че забравяме за всичко друго. Черният обсидиан гарантира, че няма да изгубим себе си в тази връзка. Той ще ни  научи на търпение и постоянство. Когато сте заобиколени от лечебната енергия на обсидиана, ще можете да видите истината, без да се налага да вземате страна. С този камък ще правите  правилните за вас  неща.

Обсидианът е защитен камък.  Отблъсква негативните енергии и дава сили да се освободим от стари болки, предизвикани от стара любов. Контролира негативните емоции и ги балансира. Освобождава от притеснения, страхове или разсейване.

В комбинация  с розов кварц или авантюрин ще си гарантирате приключения и интензивни преживявания. Ако искате да увеличите организационните си умения или да станете по-практични във всички аспекти, или просто искате повече енергия в живота си, вашата комбинация е  обсидиан + опушен кварц, турмалин или хематит. В съчетание с турмалин, обсидианът излъчва енергията на честността- винаги ще стигнете до истината, когато търсите отговори на въпросите си.

Черният обсидиан е изключително полезен при медитация. Може да откриете много  истини, когато започнете да медитирате с този камък. А има толкова много неща за света, които искате да откриете, така че трябва да започнете от някъде. Обсидианът ще ви изпълни с решителността и волята, от която се нуждаете, за да успеете във всичко, което правите. Камъкът ще ви изпълни с кураж и сила да се справите с проблеми, чието решаване изостава   във времето… Използва се за  почистване на аурата – повишава  прозорливостта и интуицията.

В литотерапията се използва за понижаване на кръвното налягане, регулира метаболизма  и сърдечно-съдовата система. Намалява напрежението в тялото и помага за релаксацията му.  Камък срещу дискомфорт, депресия и тревожност – балансира и хармонизира.

Редовно почиствайте обсидиана. Мийте  го с хладка течаща вода рано сутрин или късно следобед. Това ще предотврати натрупването на негативност в камъка.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.
No events to display.