Пренит

Пренитът хармонизира волята и сърцето. Повишава увереността и помага да се вниква в нещата. Успокоява ума и егото.

 Идеален камък за подобряване на интуицията и паметта. Влияе на  доверието и ако го носите често ще повишите авторитета си, а хората  ще  ви търсят за съвет. Ще запомняте  неща, които другите  забравят. Ако притежавате гадателски способности, с този камък  ще  ги  подобрите.Пренитът е скъпоценен камък на безусловна любов. Когато го носите  вие ​​също се отваряте за даване и получаване на любов. Пренитът е  прекрасен подарък за някого, когото обичате. 

Енергията на пренита увеличава стремежа за себепознание. Стимулира жизнената енергия и носи спокойствие. Намалява стреса. Пренитът се използва в литотерапията  за заздравяване на рани, регулиране на отделителната система, успокояване на страховете. Камъкът изпълва със спокойствие и вдъхновение. Комбинацията пренит с карц и аметист  повишава логическите способности и въображението. Яспис или гранат в допълнение  към  пренита  допринасят за по-успешно справяне с ежедневни проблеми и намиране на най-правилните пътища за решаването им. 

Носете пренит, за да бъдете по-уверени, по-концентрирани и по-млади. Хората ще бъдат привлечени към вас и ще бъдат впечатлени от вашата интелигентност. Ако сте творец – поставете  пренит в  ателието си – ще ви  вдъхновява и поощрява. Ако  се  занимавате с  писане, кристалът  ще  помогне да се изразявате по-добре писмено и  говоримо.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.