Слънчев камък

Слънчевият камък е символ на късмета. С този камък по-лесно се откриват трудни решения, нужните хора идват в точния момент, нещата се случват по-бързо и по-благоприятно.

Слънчевият камък е авантюринов фелдшпат и го наричат „златен камък“, защото привлича слънчевата енергия. За свобода, самоувереност и независимост. Камъкът провокира  да оценим факта, че можем да взимаме решения за живота си, че сме свободни да правим каквото си искаме и че можем да обичаме хората, които искаме да обичаме. И че сме способни на велики неща!Камъкът отключва скрити таланти. Засилва чувствеността и романтиката, и свежестта в отношенията. Дава допълнителен тласък на енергия в стресови ситуации. Изпълва с ентусиазъм, оптимизъм и радост. Много добър камък за хората, на които им е трудно да кажат „не“.Камъкът се използва като естествен антидепресант- казват, че има  лечебни сили, които влияят по физически, емоционален, умствен и духовен начин. Подобрява баланса и хармонията между органите, така че те да функционират правилно. Стимулира способностите за самолечение на тялото. Помага при  хронични болки в гърлото, стомашното напрежение и язва, при  хрущялни и гръбначни проблеми, ревматизъм и други общи болки. Подобрява метаболизма – регулира  храносмилането.   Облекчава симптомите на депресия и сезонно афективно разстройство, при нощни ужаси и кошмари, срещу фобии или болести, свързани със стреса. Слънчевият камък е символ на късмета. С този камък  по-лесно се откриват  трудни решения, нужните  хора  идват  в точния момент, нещата се случват по-бързо и по-благоприятно. С него се откриват нови парични потоци, носи  положителен заряд при участие в състезания, или поне  предпази от загуби и измами. Слънчевият камък е свързан с лунния камък. Комбинацията от тези два камъка обединява енергиите на Слънцето и Луната и носи успех, защита, изцеление, духовен мир и любов. Най-добрата комбинация за слънчевият камък са огнените камъни -кехлибар, червен яспис, огнен опал, огнен ахат, карнеол и цитрин . Тези камъни взаимно увеличават енергията си. Хубава комбинация е и тази със суглит, лабрадорит,  селенит, флуорит и аметист. Ако желаете вашите мечти и желания да се проявят в живота ви, можете да ги комбинирате с всякакъв вид кварц или черен турмалин, магнетит, пирит или цитрин. 

Капризът на слънчевите камъни е, че трябва редовно да се почистват.  Чистият слънчев камък е ярък  и студен на допир. Морската сол се използва за освобождаване на камъните  от всякакъв вид негативизъм и е много ефективен дезинфектант – използвайте морска сол всеки път, когато сте били  в неприятна компания – вашите камъни също са претоварени от отрицателната енергия. Сложете една супена лъжица морска сол в чаша студена вода,  накиснете бижуто си  за една нощ. Ако  използвате суха сол, поставете малко в стъклен съд и оставете камъните си  за една нощ. Ако сте боледували, докато носите слънчев камък – оставете  камъните да се чистят  още един или два дни в морската сол. Лунната светлина е друг метод за почистване на слънчевия камък. Просто го поставете навън на пълнолуние или новолуние. Ако заровите бижуто си от слънчев камък в чаша изсушени билки като сандалово дърво, смирна, тамян, градински чай и розови листенца също ще го изчистите. Това е лек и приятен начин за почистване на кристали, но отнема повече време от метода на морската сол. Удачен вариант е  и да  заровите бижуто  в почва –  може  да използвате  саксия. Това е начин за дълбоко почистване на кристали. И накрая, можете също да почистите вашия слънчев камък, като го пуснете под хладка вода от чешмата.В общи линии слънчевият камък ще ви обгради с  любов и положителна енергия,  а вие ще  се превърнете в източник на щастие за хората около вас. С този камък  ще имате чувството, че слънцето е кацнало на рамото ви. 

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.