Флуорит

Флуоритът стимулира жизнеността на тялото и помага да се чувстваме непобедими.

Флуоритът изчиства и изяснява умствения хаос. Ако сте объркани и разсеяни от прекалено много идеи, или притеснени  за бъдещето, флуоритът ще постави вътрешното ви объркване  в ред, и ще можете да  се съсредоточите върху това, което наистина е важно за вас.

Флуоритът е  защитен кристал. Полезен e, когато  се намирате във враждебна среда. Елиминира негативните енергии. Носи спокойствие, релаксация и  облекчава напрежение и тревога. С него може да станете по-организиран човек. Помага за освобождаването от зависимости – прекомерно напълняване или да се  отървете от нещата, или дори от хора, които са нездравословни  за вас. С този кристал лесно ще  изоставите  строгите модели на поведение или старите начини на мислене. Повишава интуицията и чувството на увереност. Укрепва   способността за учене.  Изпълва с успокояваща енергия, помага за  формирането на  здрави връзки и дългосрочни приятелства. Флуоритът влияе на  творческите мисли и насърчава ясната комуникация и вдъхновението. Подобрява способностите за вземане на решения. С него лесно ще проявите идеите си и ще реализирате плановете си.

Различните цветове флуорит са ефективни в различни области:    Черният флуорит се нарича “велик астрален чистител”, тъй като се използва ефективно за изчистване на негативността и отрицателната енергия от аурата и астралните области. Използва за спокоен сън, намаляване или премахване на кошмари. 
Синият флуорит е за  възстановяване на емоционалния баланс. Това е камък на справедливостта. Използва се при медитация. В литотерапията се използва за  лечение на  проблеми на: уши, нос, гърло –  кашлица, дрезгав глас, проблеми с речта. Кристал на искреността, вдъхновението и духовността.  Възстановява мира, радостта и спокойствието в живота. Подобрява интуитивните способности, вдъхновява.

Пурпурният флуорит е камък на сърцето и вътрешната истина. За емоционално разбиране и прошка, за позитивен поглед върху живота и повее духовност. Лилавият флуорит укрепва мистичното прозрение и психическото съзнание. Подобрява концентрацията и паметта. Носи емоционална стабилност.  Лилавият флуорит се използва при диети, с него лесно ще се отървете от лошите хранителни навици. В литотерапията се използва за настинки, тумори и замърсени рани. 

Жълтият флуорит е мощен камък на ума. Подобрява способностите за  учене и обработката на информация.
Флуоритът се използва в литотерапията за лечение на  чревни проблеми – болки в стомаха, запек, подуване на корема и други проблеми с храносмилането. При проблеми с гърлото  -облекчава дискомфорта и улеснява по-бързото възстановяване. Полезен при  подагра и остеопороза, при лечение на състояния, свързани с кръвното налягане, костите, зъбите и мозъка, при замаяност, световъртеж и безсъние.

Когато трябва да вземете безпристрастно решение, носете флуорит. Повишава концентрацията и помага за усвояване и запазване на повече информация. Отличен кристал за привличане на добри новини, благоприятни възможности и приятни изненади. Поддържа високи нива на мотивация за постигане на поставените цели. Стабилизира емоциите по време на силно емоционални моменти.
С флуорит нещата са  по-лесни  във финансов  и професионален аспект.

Най-добрата комбинация за използване с флуорит:    
Можете да комбинирате флуорит с ахат, гранат, карнеол, тигрово око, малахит, тюркоаз, червен яспис, йолит и червен авантюрин, ако искате да имате защита и сигурност. 
Ако искате да постигнете духовно пробуждане или просветление, можете да комбинирате с тюркоаз, лимонов нефрит, серпентин, аквамарин, йолит, содалит, розов кварц, лунен камък, хематит, аметист или оникс. 
Ако желаете да привлечете повече късмет и изобилие, можете да комбинирате флуорит със серпентин, ахат, карнеол, авантюрин- тъмносин“Нощ в Кайро“ и кафяв -„Пустинен пясък“, червен яспис, перидот и хематит. 
Флуоритът ще бъде по-мощен и ефективен, когато е комбиниран с цитрин, тюркоаз, червен яспис, содалит, оникс, лунен камък, малахит, гранат, серпентин и тъмносин авантюрин. 
Ако искате да се отървете от лошите си навици, модели или поведение, можете да комбинирате флуорита с розов кварц, оникс, лунен камък, хематит, аметист, смарагд, ахат, лимонов нефрит, йолит или аквамарин.Притежаването на флуоритни камъни в телевизионната зала или домашния офис помага да се намали електромагнитното напрежение, излъчвано от всички електронни устройства. 

Флуоритът стимулира жизнеността на тялото и помага да се чувстваме непобедими. Той привлича необходимите ни ресурсите и помага да проявим мечтите си. Неговите ярки и красиви нюанси излъчват лечебна и успокояваща енергия.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.
No events to display.