Турмалин

Турмалинът носи енергията на естествената радост и красота.

Турмалинът се предлага в голямо разнообразие от видове и цветове – безцветни,  сини, розови, жълти, червени, зелени, черни, червеникаво-пурпурен, тъмнозелен, зелен лайм, неоново синьо, светло кафяво и синкаво-черно. Диня турмалинът съчетава розов и зелен турмалин, като носи енергията на двете и създава идеален камък за работа със сърцето. Черният турмалин е един от най-добрите защитни кристали и е широко използван за метафизична работа. Розовият турмалин е полезен за емоционално изцеление. Синият турмалин често се използва за подобряване на комуникацията, като ви дава възможност да говорите честно и чрез сърцето. Той е камък на състраданието и помага да бъдете по-отворени към другите. Зеленият турмалин се използва за привличане на пари и успех, като насърчава човек да освободи задръжките си  и да достигне до истинските си желания. С него по-лесно  ще планирате и  изпълнявате  своите  задачи и проекти.
Независимо от цвета му, турмалинът  отваря  комуникационни канали – използва се при медитация и релаксация – увеличава възприятията, интуицията и психическите способности. Използва се в литотерапията  за облекчаване на  безсъние и при проблеми, свързани с очите, гърлото, ларинкса, щитовидната жлеза, надбъбречната жлеза и хипофизата. Той балансира течностите в тялото и облекчава заболяванията на пикочния мехур и бъбреците. Укрепва нервната и кръвоносната система, помага при мигрена и главоболие. Влияе положително на издръжливостта и физическата активност. Помага за  лечение на кожни заболявания, за регулиране метаболизма и  намаляване на   целулита.

Турмалинът носи енергията  на естествената радост и красота. С него лесно се преодоляват трудностите. Освобождава от  емоционален стрес. Подобрява  комуникативните способности. Има силен успокояващ ефект. С него лесно се  постига хармония и баланс. Защитава от  разрушителни енергии и лоши вибрации – превръща ги в положителна енергия, която вдъхновява и повдига духа.  С него ще разгърнете личната си сила и мотивацията, ще изпълните целите си и ще  намерите творчески начини за решаване на проблемите, които възникват ежедневно.
С бижу от турмалин ще се  справяте по-лесно с трудни хора на работното място, или в бизнес средата,  и ще имате  воля  за поемане на  отговорности.Енергията на турмалина помага  за отрезвяване на мислите и приземяване, когато човек има  нереална  преценка за себе  си и мечтите си.С този камък лесно ще  поискате и дадете прошка, за да постигнете помирение във връзките си.  С него лесно се преодоляват страховете в интимните и любовни взаимоотношения. Той има силата да отваря сърцата за любовта и романтиката.
Турмалинът е силен защитен камък – успокоява и хармонизира, омиротворява, разсейва тъгата. 
Ако искате да почистите турмалинови бижута – направете  го  с вода и  сапун, накиснете и  подсушете.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.

No events to display.