Лапис лазули/Лазурит

Предпазва от психически и физически атаки в личния и в професионалния живот. С него можете да направите мечтите си реалност.

Лапис лазули,  или като  го наричаме лазурит е кобалтово син камък със златни петна по повърхността. Има и лапис, който обикновено е по-светъл, с бели петна вместо златни – това е  ​​деним лапис. Древните египтяни използвали лапис лазули в  козметиката.  Микеланджело използвал лазурит в прахообразна форма за стенописите в Сикстинската капела. Изключителен камък за проявление и  медитация.
Предпазва  от психически и физически атаки в личния и в професионалния живот. С него можете да направите мечтите си реалност. Този камък насърчава критичното мислене и е идеален за  писатели, журналисти, психолози и ръководни кадри. Повишава креативността, дава повече енергия за справяне със задачите, по-добра  организираност, повече концентрация  и успокояване на  ума. Камъкът стимулира интелектуалния анализ, решаването на проблеми и генерирането на нови идеи. Активира висшия ум и изостря паметта. Използва се при медитация за  духовен растеж и спокойствие. 

Особено е полезен когато става въпрос за заболявания като главоболие, болки в тялото, световъртеж и ПМС. Той може да доведе до незабавно облекчаване на болката само чрез носенето му до тялото. Носи по-спокоен и релаксиращ сън,  изчистен от всякакъв стрес. С него тялото се отпуска напълно и бързо се презарежда. На физическо ниво камъкът е полезен за гърлото, ларинкса и гласовите струни, за  регулиране на  щитовидната жлеза и ендокринната система. Използва се ефективно при лечение на нарушения на дефицита на внимание и аутизъм. Камъкът насърчава творческите и психичните  способности. Носете лапис лазули, за да привлечете късмет. Препоръчват го за натрупване на богатство, получаване на изобилие, бизнес успехи и напредък в кариерата.

Лапис лазули е най-добрият приятел на жените. Камъкът е носител на увереност, уравновесеност и смелост при поемане на рискове. Но преди това трябва да знаете какво точно искате. За да знаете точно как да го получите. Ако има нещо, което искате да се случи във вашата връзка, или ако има някой, с когото искате да бъдете, този камък може да ви помогне да го имате.Ако сте избягвали да ходите на партита, защото не знаете как да говорите с хората поради срамежливост, с лапис лазули ще бъдете  уверени и лесно ще спечелите всеки. Лазуритът засилва любовта и верността в отношенията и браковете. Хубаво е да го имате, ако искате да бъдете щастливи в любовта. Той носи мир и хармония. С този камък болките от миналото ще изчезнат.Камъкът носи  вътрешна сила на всеки, който го носи. Камък на комуникацията – честна, открита и  ясна.Има много начини, по които можете да използвате лапис лазули, но най-добрият  е да го носите като висулка, гривна или пръстен. Най-добрата комбинация за лапис лазули е всеки камък или кристал, който имате в колекцията си. Но ако искате да увеличите енергията на вашия лазурит и да се възползвате най-много от носенето му, е най-добре да го комбинирате с ахат, аметист, бяла перла, или тюркоаз. Комбинацията  лазурит с изумруд, корал, сапфир, лабрадорит, оникс или карнеол е добра за  кариерните стремежи, любовта и взаимоотношенията, здравето и цялостния баланс на живота.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.