Хематит

Ако често губите контрол над емоциите си, или прекарвате много време в самовглъбяване, хематитът ще ви помогне да се върнете в реалността. Ще ви зареди и заземи едновременно.

Ще успокои безпокойството и тревожността ви – той е като гъба за всичките негативни мисли и енергии, и поема, и неутрализира лошото.  Хематитът ще  помогне  да реализирате мечтите си, стига  те да са земни и реални.  

Ако харесвате хематит,  значи се нуждаете от заземяване и балансиране в живота си. Свойствата на хематита са скъпоценност, когато става въпрос за изчистване и активиране на коренната чакра –  енергийният център, който  свързва със земята и осигурява усещане за стабилност .Ако  сте склонни да фантазирате, и често сте с  отвлечено внимание, липса ви фокус,  или изпитвате безпокойство, хематитът може да помогне, като даде по-голяма способност да фокусирате ума си по продуктивен начин, вместо да бъдете психически разсеяни. Помага за организиране на мислите, развиване на логическото и творческото мислене. Полезен камък за подобряване на уменията по математика, аргументация и дебат, или решаване на проблеми. Разсейва негативността и пречиства в емоционален план. Балансира самочувствието и самооценката, като премахва цялата негативност, която често затъмнява нашето разбиране за себе си. Чрез използването на хематит можете да влеете положителна енергия в живота си.
Хематитът има положителен ефект  в сферата на бизнеса и кариерата, в романтичните  отношения, в семейния живот, в духовното развитие и в отношението към себе си. С него лесно ще се справите с неочакваните предизвикателства, които се случват. 
Той е един от най-добрите камъни, които може да се носи заради финансовите му ползи – земята е елементът, който управлява парите – защо ли повечето банкноти с голям номинал са зелени?
Ако търсите повишение или съвсем различна работа, която ще ви бъде от полза от финансова гледна точка, носете хематит. Неговата сила не само ще накара хората да ви видят по по-позитивен начин, но и ще оценят вашето мислене и практичност. 
Когато става въпрос за междуличностни отношения – романтични, семейни,  приятелски или социални – това е идеалният камък, който ще ви държи далеч от всякакви драми – хематитът отблъсква отрицателното поведение и агресията.
Използва се от векове в медицината по много добра причина – съдържа желязо. Смята се, че хематитът има положителен ефект върху сърцето и кръвоносната система, регулира кръвното налягане. Облекчава стрес и тревожност. Препоръчително е носенето на хематит като огърлица или гривна. Камъните сами намират мястото си върху жизнените точки, като по този начин максимизират защитната си енергия. Когато носите бижу с хематит, мислете за себе си като за рицар, който слага бронята си, преди да влезе в битка.
Най-добрите комбинации за употреба с хематит: хематитът като  земен камък ефективно се комбинира с камъни, които показват силата на другите три елемента (въздух, огън и вода). Тези съчетания  балансират живота, тъй като включването на енергиите на четирите елемента е един от най-добрия начин за създаване на стабилен и здрав  начин на живот.
Камъните за другите три елемента могат да включват кварц за въздух, топаз за огън или аквамарин за вода, въпреки че има много други възможности! Направете комбинация с вашите  любими камъни.
Както всички камъни, разсейващи негативността, хематитът добре се комбинира с камъни и кристали, които увеличават положителната енергия. Добри комбинации за повишаване на позитивността са: перли, аметрин и авантюрин – извеждат токсичните енергии и взаимоотношения от живота  и ги заменят с положителна, здрава енергия.
Носете хематит, ако желаете да създадете, поканите, вдъхновите, възстановите или укрепите любовта си. Неговите лечебни енергии ще насърчат мира и баланса във всяка връзка.  
Ако  го  чистите – правете това  в  саксия  с рохка почва, в която да „погребете“ бижуто  или камъка  си поне  за 24 часа, измийте с вода и подсушете.

  • Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.
No events to display.