Сардоникс

Ако искате да внесете ред в живота си - това е вашият камък.

Смес от  оникс и  оранжев карнеол.

Защо да използвате Сардоникс? Подходящ е за хора, чиято  работа изисква  силна воля и умствена дисциплина. Полезен е  и след емоционално, физическо или духовно изтощение. Сардоникс е стимулатор на щастието, добро самочувствието и оптимизъм –  мощен източник на полезни енергии, които са насочени към отношенията с хората около вас. 

Камъкът помага на мисловния процес и способностите за вземане на решения, както и на интуицията. Може да помогне да си възвърнете любовта и привързаността на партньор, който чувствате, че се  отдалечава от вас, както и  да укрепи вярата в себе си и в собствените способности. Със Сардоникс, можете да очаквате много повече стабилност.

Камъните сардоникс се използват главно за лечебни цели поради защитните енергии, които излъчват. Ако искате  да внесете ред в живота си – това е вашият камък. Когато изгубите воля, мотивация за постигане на целите, кристалите Сардоникс ще  помогнат да се върнете в правилната посока. Притежават заземяваща енергия.

В литотерапията се използва за дезинтоксикация на организма, за възстановяване на костите, при инфекции на бъбреците и пикочните пътища, за  улесняване лечението на болки в гърба, при лечение на  проблеми с червата, простатата и  пикочния мехур. Сардоникс помага за преодоляване на  неблагоприятните ефекти гореизброените заболявания. Смята се, че  укрепва белите дробове,  лечението на импотентността и помага при депресия.
Камъните сардоникс ще помогнат  да предприемете промяна в живота си, за  която  сте  били нерешителни дълго  време.
Сардоникс се използва при медитация и духовно изцеление – предотвратява негативните мисли и блокира всичко, което  разсейва и смущава  мислите. Освен това, камъкът  очиства духа, в резултат на което променя в положителна посока отношението към другите.
 
Сардониксът е смятан за камък покровител на семейните отношения. Камъкът  насърчава романтиката във връзката.  
С този камък ще можете по-добре да преценявате хората около вас.

Най-добре е сардониксът да носи като бижута  около врата или китките. Почиствайте бижутата  с течащ вода.

Въпреки доказаните лечебни свойства, естествените кристали и минерали не са лекарство и не могат да заместят съветите на медицинските специалисти. Ако имате притеснения относно физическото или психическото си здраве, свържете се с квалифициран медицински специалист.