Малки тайни за жълтите кристали и минерали

Жълтите кристали добавят повече жар към ежедневието. Изпълват с вълнение, вяра и оптимизъм.

Жълтите кристали сe свързват със силата на волята, сексуалността и емоциите. Те са кристали за повече енергия и изпълване с ентусиазъм, вълнение, и възторг. Камъни за подкрепа и вяра в собствените  идеи, и тяхното реализиране. Жълтите кристали внасят емоционален баланс и засилват творческите способности, привлекателността,  спокойствието и  увереността. Тези кристали добавят повече жар към ежедневието. Изпълват с вълнение, вяра и оптимизъм. Те означават ново начало, нови занимания и нови пориви.
Жълтите кристали улесняват, подобряват и засилват комуникацията в семейството. Енергиите им изпълват с топлина, оптимизъм и надежда. С жълтите кристали се постига усещане за просветление. Те повишат бдителността при общуване.Известно е, че жълтите кристали влияят положително на имунната система, помагат при лечението на депресивни състояния и хронична умора. Те действат като противовъзпалително средство и имуностимулатор. Полезни са за кожата. 

В литотерапията се използват за лечение на заболявания на дихателните пътища, на лигавиците, за облекчаване на симптомите на настинка и грип, суха кашлица, синузит и бронхит, при лечението на пневмония и емфизем, при стрептококови и стафилококови инфекции, херпес зостер, язви, херпес… Облекчаване на болки в кожата и мускулите, зъбите и костите, облекчат симптомите на остеопороза, ревматизъм и артрит, подагра и други болести, свързани с костите.Жълтите кристали носят ярка и стимулираща енергия, която помага за постигане на финансови цели. Те са прекрасни кристали, които насърчават просперитета! Каквото и да искате да постигнете, тези кристали ще ви помогнат да го реализирате. Енергиите на тези кристали ще засилят вашата воля и ще ви научат да станете по-уверени в собствените си възможности. С тях лесно ще подобрите способностите си за проявление и да привлечете повече пари и просперитет. Жълтите кристали са отлични за създаване на нов бизнес и трябва да генерирате идеи, за да станат финансово жизнеспособни. Вибрациите на тези кристали ще ви помогнат да действате върху идеите си стъпка по стъпка, за да постигнете отличен резултат.

В литотерапията се използват за лечение на заболявания на дихателните пътища, на лигавиците, за облекчаване на симптомите на настинка и грип, суха кашлица, синузит и бронхит, при лечението на пневмония и емфизем, при стрептококови и стафилококови инфекции, херпес зостер, язви, херпес… Облекчаване на болки в кожата и мускулите, зъбите и костите, облекчат симптомите на остеопороза, ревматизъм и артрит, подагра и други болести, свързани с костите. Жълтите кристали носят ярка и стимулираща енергия, която помага за постигане на финансови цели.  Те са прекрасни кристали, които насърчават просперитета! Каквото и да искате да постигнете, тези кристали ще ви помогнат да го реализирате. Енергиите на тези кристали ще засилят вашата воля и ще ви научат да станете по-уверени в собствените си възможности. С тях лесно ще подобрите способностите си за проявление и да привлечете повече пари и просперитет. Жълтите кристали са отлични за създаване на нов бизнес и трябва да генерирате идеи, за да станат финансово жизнеспособни. Вибрациите на тези кристали ще ви помогнат да действате върху идеите си стъпка по стъпка, за да постигнете отличен резултат.

Жълтите кристали привличат добри вибрации. Те излъчват обнадеждаваща и положителна енергия, която изпълва с положителни емоции.  Те помагат за неутрализиране на гнева и зареждат с по-голяма смелост и самочувствие. Жълтите кристали повишават чувството за собствена стойност и за реална самооценка.

Те вдъхновяват за повече ентусиазъм и позитивизъм в живота и любовта.  Освобождават страховете и притесненията, и помагат при преодоляване на срам и свян в любовната връзка.

Жълтите кристали са прекрасни за медитация. Те са кристали на прозрението и ще задълбочават, и подобряват цялото медитативно преживяване.

Можете да носите жълти кристали непосредствено до тялото си и колкото е възможно по-дълго всеки ден- като колиета, висулки, обеци, гривни и пръстени. Носете жълти кристали, ако искате да се изразявате по-добре.

Поставени под възглавницата осигуряват дълбок и спокоен сън.  Те са отлични помощници на публични оратори и писатели, защото повишават красноречието.
Използвайте жълти кристали, ако искате повече движение.  Носете ги когато трябва да вземате важни решения.

Най-добрата комбинация за използване с жълтите кристали:

Жълтите кристали ще работят добре с други камъни и кристали с жълт цвят, включително кехлибар, цитрин, императорски топаз, лимон кварц и флуорит, цитрин. За по-ясен ум , комбинирайте жълти кристали със слънчев камък, цитрин и азурит.

Ако искате да засилите креативността си, можете да ги комбинирате с кехлибар, карнеол, лабрадорит, сардоникс и прасковен авантюрин.

Можете да използвате Жълти кристали за отслабване, със зелен турмалин, аметрин, гаспеит, епидот. Ако проявлението е това, което търсите, можете да комбинирате жълтите кристали с кехлибар, слънчев камък и огнен ахат.
За да засилите въображението си, можете да използвате жълти кристали с цитрин или гранат.
Как да разберете дали вашите жълти кристали са истински? Ако близнете кристала, той винаги трябва да е студен. Освен това, ако има някакви примеси в кристала, това означава, че е истински. Когато държите жълт кристал към слънцето или ярка светлина, трябва да можете да виждате форма, наподобяваща шипове или хоризонтални ивици.

Жълтите кристали са пълни с творчески и интелигентни енергии. Те символизират мъдрост, щастие и радост. Те внасят яснота и осъзнатост. Те изчистват и активизират ума.
Носете жълти кристали, когато изпитвате умора, изтощение, нервност или паника. Никога не оставайте без Жълти кристали, когато искате да изострите паметта и уменията си за концентрация, или се нуждаете от защита от депресия и когато ви е скучно.

Ако имате опит с тези  кристали и собствени впечатления, споделете в коментар под статията.