Малки тайни за оранжевите кристали и минерали

Оранжевите кристали съдържат огнените енергии на жълтия и червения цвят - съчетават страстта на червеното и щастието на жълтото.

Оранжевите кристали се свързват с нежната топлина на слънцето. Те изпълват с любопитство и желание да изследваме нови неща с нежност, креативност и духовност. Усилват личната сила, самочувствие и вярата в себе си. Стимулират адаптивността към промените. Внасят в живота  радост и щастие. Те са символ на дом, семейство и общност. Няма да се чувствате сами или изоставени, когато имате оранжеви кристали в себе си. 

Те обединяват, интегрират и комбинират. Те символизират физическото удоволствие.  Вдъхновяват да направим за себе си това, което ни кара да се чувстваме млади и красиви. Насърчават да изживеем всичко, което животът може да ни предложи. Оранжевите кристали помагат да намерим нови приятели и да останем близо до старите си, въпреки липсата на време или големите разстояния. На енергийно ниво с оранжевите кристали ще се радваме на общение, обич и лоялност. Ще се чувстваме добре в кожата си и без усилие ще увличаме хората с остроумие и чар. Освен това ще станем по-щедри с похвалите към приятели. С оранжевите кристали ще станем по-добър партньор на човека, когото обичаме. Ще имаме повече доброта в живота си и ще осъзнаем, че търпението е добродетел. Ще станем по-благородни и милостив, и ще преодолеем своята срамежливост.зка и да намерим забавни и креативни начини да поддържаме приятелствата живи. 

На енергийно ниво с оранжевите кристали ще се радваме на общение, обич и лоялност. Ще се чувстваме добре в кожата си и без усилие ще увличаме хората с остроумие и чар. Освен това ще станем по-щедри с похвалите към приятели. С оранжевите кристали ще станем по-добър партньор на човека, когото обичаме. Ще имаме повече доброта в живота си и ще осъзнаем, че търпението е добродетел. Ще станем по-благородни и милостив, и ще преодолеем своята срамежливост.

Оранжевите кристали повишават ангажираността към работата или кариерата. Защитават семейството, брака, приятелствата и личната репутация. Лечебните енергии на оранжевите кристали помагат за преодоляването на плахостта и повишават вярата в собствените сили. Фокусират енергията върху това, да станем по-общителни, обичащи, грижовни и приятелски настроени.

В литорепията оранжевите кристали помагат при проблеми със сексуалността и репродуктивните органи. Нормализират пулса и подобряват функциите на храносмилателната система и жлъчката. Използват се при лечението на хранителни алергии и хранителни разстройства, ревматизъм и артрит. Препоръчват ги на хора, които страдат от спазми и мускулни крампи. Известно е, че увеличат лактацията при кърмещи жени. С оранжевите кристали ще спрем да бъдем егоцентрични, манипулативни и безскрупулни. Тези кристали вдъхновяват да бъдем смирени, скромни и щедри. Колкото повече споделяме с другите, толкова повече ще бъдем благословени в бъдеще. С тях ще бъдем по-мотивирани и уверени да се свързваме и да общуваме с другите. Тези кристали помагат да контролираме емоциите си и да бъдем по-уверени, концентрирани, креативни и мотивирани.

Тези кристали ще ни осигурят подкрепа  при сделки с имоти, правни въпроси, бизнес цели и търговия. Оранжевите кристали носят енергията на смелост, сила, стимулация, комуникация, дружелюбност и действие.

Оранжевите кристали  вдъхновяват за много щастливи и вълшебни моменти с човека, когото обичате. Оранжевите кристали изпълват живота с радост и щастие.  Когато имате тези кристали, ще имате повече веселие, наслада и удоволствие от всичко, което правите. Няма да има място за мъка, тъга или стрес. Опитайте да поставите някакви оранжеви кристали из дома и ще се изненадате от това как се променя настроението ви, и от това как изглеждат малките неща в живота. С тези кристали ще се насладите на емоционален баланс, мир и хармония, страст и романтика, както и на свобода да изразявате емоциите си. Те ще повишат вашата лична сила и самочувствие. Ще можете да се справите с финес с възходите и паденията в отношенията.

Носете оранжеви кристали всеки ден. Те са най-ефективни, когато докосват кожата ви, за предпочитане по пулсовите точки.

Най-добрата комбинация с оранжеви кристали: с други оранжеви камъни и кристали. Карнеол, огнен опал, кварц, жад, ахат, гранат, кехлибар, лунен камък, яспис, цитрин, рутилов кварц, прасковен авантюрин, слънчев камък. Как да почиствате оранжевите кристали? Може да ги почистите по няколко начина: Редовното почистване е задължително. Най-лесният начин е като използвате вода. Дръжте оранжевите си кристали под чиста, течаща вода. Подсушете. Запалете ароматна свещ и нежно прекарайте дима върху оранжевите кристали. Те ще бъдат изчистени за няколко секунди. Слънчевата светлина също е ефективен, лесен и естествен начин да почистите кристалите си. Просто ги поставете за кратко на място, където слънчевите лъчи са силни. Може да ги поставите на лунната светлина. Можете да използвате саксия с пръст и да ги заровите за кратко – почвата е тяхно естествено място и се очистват бързо. После изплакнете с течаща вода. Заравяне в ориз е друг метод за очистване от чужда енергия. Могат да се използват и цветни венчелистчета. Поставете листенца от цветя в купа, пълна с вода. Поставете кристалите в купата и оставете цветните венчелистчета да поемат отрицателните енергии.