Творилница Стара страница

Творчески събития за малки и големи
За всички, на които им предстои да открият новото си хоби, или да научат нещо полезно и интересно. Приложни домашни занаяти за развиване на умения, сръчности и висока естетическа култура.

За Творилницата

Творчески работилници за малки и големи. 
За усвояване на умения, за възпитаване на самодисциплина, за развиване на въображението, за творческо удовлетворение, за забавление. Или за запознаване с нещо ново, приятно и развлекателно. За откриване на ново хоби. 
Организираме творчески ателиета за всеки вкус – работим с естествени материали и се учим да рециклираме. Плетем, тъчем, плъстим, бродираме, правим отливки и създаваме различни изделия, които да зарадват ежедневието ни. Естествено, творим и предпразнично – за Коледа, Баба Марта, за празника на мама, за Великден, за Деня на детето… Не пропускаме празници. 
Историята на Творилницата brigi.bg започва през 2014 г. в ОДК гр. Варна  като Школа по етнография и народни приложни занаяти. През годините в нея са обучени над 500 деца, които заедно със своите родители творят заедно в приятна и уютна обстановка. Възпитаниците на „Творилницата“ са спечелили много награди от конкурси по приложни изкуства. 
Списание DECORATION & DECOUPAGE публикува в 10 страници материал за школата и постиженията на децата Творчески занимания за свободното време са провеждани по покана на Център за изкуства ПИ АРт, Йога студио Ом Шанти, Радио Варна и др. Интервюта са излъчвани в БНТ, БНР, ТВ „Черно море“. 
Днес Творилницата brigi.bg е на разположение на деца и възрастни в гр. София. Всички творчески събития, които бихте посетили ще ви научат да творите с вълна, прежда, текстил, глина и хартия. Арт ателиетата започнаха в самото начало на 2019 г. и очакват новите почитатели на домашните занаяти в уютната обстановка на Cosmos Coworking Camp на ул. Ангел Кънчев №3 всяка неделя. Летните ателиета на открито предстоят – на арт изложения и базари в Борисовата градина. За повече информация и навременно записване – абонирайте се за нашия нюзлетър.

Творилницата дава възможност за:

Полезен и забавен начин да осигурите занимание за свободното време на детето, в което то да учи и да се социализира.

Развитие на въображението, възможност за лична изява и  откриване на творческия потенциал.

Учим се на търпение и  постоянство. С общуването с други  деца  възпитаваме самоконтрол, толерантност и себеуважение.

Предстоящи работилници

За записвания

Творчески занимания с естествени материали в Студио Етнография

към Читалище „Възраждане“,

ул. Подуенска 1, София.

👦👧Очакваме деца над 5 годишна възраст в Студиото по народни приложни занаяти. Ще придобиваме умения, знания и сръчност за творчество с естествени материали.
В читалището се спазват всички мерки за дезинфекция и дистанция, съгласно изискванията на МЗ.
Очакваме ви да творим заедно всяка неделя от 10.00 до 13.00 часа в читалището. 

Посещението в студиото  е с месечна такса 55 лв. (за четири посещения /16 часа) с включени материали. Определена е от Настоятелството на читалището.
Заниманията се провеждат от 10.00 до 13.00 часа.
За второ дете от семейството читалищното настоятелство прави отстъпка. За записване – 0878468053.

При нас то може да открие приятели и ще общува с деца със сходни интереси. Ще му бъде осигурена възможност за лична изява. Заниманията ще стимулират въображението и творческия му потенциал. При нас вашето дете освен че ще научи много и различни полезни неща, ще усвои умения, които ще му трябват през целия живот. Ще намери своята среда, своето хоби, а може да открием неговия талант или дарба…

Основните умения, които ще усвои:

Ще научи много за природните и натуралните материали.
Заниманията с плъсти ще го научат на търпение и постоянство, дори как да пере на ръка.
Ще се научи да бъде критично към себе си.

🌞Моля, споделете тази информация със семейства с деца. Благодарим!